Info, Recepti i mnogo toga još

Low carb tortilja čips

Sanja danas za vas pravi low carb tortilja čips, koji su odlična grickalica uz film ili uz kafu. Pošto sam čips nije naročito nutritivno bogat, on još bolje ide uz neki umak, poput guacamole umaka, domaće paštete ili jogurta.

Sastojci

  • 1 šolja bademovog brašna (135g)
  • 4 kašike kokosovog brašna (23g)
  • 3 kašike lanenog semena (30g)
  • 2 kašičice čia semena (10g)
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašičice parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/4 šolje tople vode
  • So

Nutritivna vrednost:

Kalorije: 1334,33
Masti: 105,68g
Protein: 42,8g
Ugljeni hidrati: 52,87g

Priprema:

Suve sastojke izmešati u većoj činiji pa dodati ulje i toplu vodu i umesiti testo. Ako je testo malo suvlje dodati kašiku vode (ne više od dve kašike).
Testo mesiti otprilike jedan minut da bi semenke upile vodu.

Umešano testo razviti između dva papira za pečenje što tanje. Što je više tanje više će biti hrskavo poput čipsa, ako je deblje imaće strukturu krekera.
Testo iseći na trougliće ili na željene oblike i oećinu rerni, na 200 stepeni 6-9 minuta.

Ako testo nije dovoljno tanko, trebaće koji minut duže da se ispeče. Pa proveravajte na svih minut kako izgleda. Trebalo bi da ima zlatnu boju.


Mi verujemo da svako zaslužuje da bude zdrav i da bude zadovoljan svojim izgledom, i zato smo napravili besplatan plan ishrane koji ide uz besplatnu knjigu recepata, kao i još neki materijal i koji će vam biti od pomoći i kog ćemo rado poslati na vašu mejl adresu.

Sve ovo ćemo vam poslati potpuno besplatno, kliknite na link i recite nam na koju mejl adresu da pošaljemo.

Obećavamo da nećemo slati spam jer i sami ne volimo spam i da nećemo zloupotrebljavati niti deliti vaše podatke.

Hvala Vam!

Zagolaj postoji zbog Vas, a naša misija je da vam pružimo najnovije i najbolje moguće informacije povodom, ishrane i zdravlja uopšteno, ali naš zadatak je i da vas motivišemo da primenite Vaša saznanja i da dođete do optimalnog zdravlja.

Kada smo se odlučili da pokrenemo naš projekat, uslov je bio da ni po koju cenu ne prihvatamo ponude sponzora, i ni po koju cenu nećemo promovisati proizvode koje ne bismo sami koristili.

Kako sami ne koristimo industrijske proizvode, izbor sponzora koji bi finansijski podržali stvaranje ovog sadržaja svodi se na nas same, ali to vrlo lako možete postati upravo Vi.

Ako pronalazite vrednost u našem sadržaju, i cenite to što on nije ispunjen reklamama, i što ne pokušavamo da Vam uvalimo neki glupi suplement ili detoks proizvod, jedan od načina da nas podržite jeste da kupite našu elektronsku knjigu recepata, ili našu štampanu knjigu recepata, ali takođe možete kupiti i proizvode iz naše daroteke, i tako dobit može da bude obostrana.

Takođe nas možete podržati na Patreonu gde ćete zauzvrat dobiti kredit na kraju svakog video snimka, kao pravi producent, jer biste upravo to i postali.

Hvala vam što činite da Zagolaj nije primoran da promoviše razne suplemente i druge proizvode kako bi mogao finansijski da opstane.