Info, Recepti i mnogo toga još

Keto kiflice

Vole ‘leba, pa to ti je.

“-A jel’ sav ovaj ‘lebac tvoj?

-Moj, pa šta? -A zašto ga ne jedeš, čiko?”

Taj klinac iz filma bi opušteno mogao biti Ivan.

Njegova mama mi je pričala da, kada je bio mali, da je znao pojesti i pola vekne hleba, vraćajući se iz prodavnice u koju je bio poslat da ga kupi. Onda bi išao ponovo, po još jednu veknu. 🙈

Pre nego bi počeo da jede palačinke uvek je morao bar jednu praznu da pojede, pa onda može da ih filuje (dok je kod mene uvek bilo više fila nego palačinki).

Uvek je birao još jedno parče hleba nakon ručka, “da se zasladi”, rađe bi jeo prazne kiflice od onih filovanih (ali ni filovane ne odbija, ni slane, ni slatke).

Bili smo u stanju da posle ponoći šetamo dvadesetak minuta do jedine prodavnice u Somboru koja je radila stalno i slučajno prodavala fornete, jer, eto, baš su mu se tada jeli. A ove kiflice su baš po njegovoj meri. 🥖

Sastojci:

  • 240g narendane mocarele
  • 40g narendanog nekog tvrdog sira (čedar)
  • 1 jaje
  • 100g bademovog brašna
  • 160g šunkarice
  • 150g namaznog krem sira
  • 1 kašikica susama

Nutritivne vrednosti:

Dobila sam 16 kiflica
Vrednosti jedne kiflice:
Kalorije: 134,74
Masti: 10,62g
Protein: 8,05g
Ugljeni hidrati: 1,74g

Priprema:

Izrendanu mocarelu i neki drugi tvrdi sir otopiti u mikrotalasnoj, pa dodati bademovo brašno i jaje.

Umesiti testo. Testo mesiti prvo viljuškom jer je sir vruć, pa kasnije rukom.

Testo razviti između dva papira za pečenje, na otprilike 1cm debljine, premazati krem sirom, poređati šunkaricu, iseći na 16 trouglića i oblikovati kiflice.

Poređati ih u tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje, posuti susamom i peći u rerni na 230 stepeni, 10-15 minuta.


Mi verujemo da svako zaslužuje da bude zdrav i da bude zadovoljan svojim izgledom, i zato smo napravili besplatan plan ishrane koji ide uz besplatnu knjigu recepata, kao i još neki materijal i koji će vam biti od pomoći i kog ćemo rado poslati na vašu mejl adresu.

Sve ovo ćemo vam poslati potpuno besplatno, kliknite na link i recite nam na koju mejl adresu da pošaljemo.

Obećavamo da nećemo slati spam jer i sami ne volimo spam i da nećemo zloupotrebljavati niti deliti vaše podatke.

Hvala Vam!

Zagolaj postoji zbog Vas, a naša misija je da vam pružimo najnovije i najbolje moguće informacije povodom, ishrane i zdravlja uopšteno, ali naš zadatak je i da vas motivišemo da primenite Vaša saznanja i da dođete do optimalnog zdravlja.

Kada smo se odlučili da pokrenemo naš projekat, uslov je bio da ni po koju cenu ne prihvatamo ponude sponzora, i ni po koju cenu nećemo promovisati proizvode koje ne bismo sami koristili.

Kako sami ne koristimo industrijske proizvode, izbor sponzora koji bi finansijski podržali stvaranje ovog sadržaja svodi se na nas same, ali to vrlo lako možete postati upravo Vi.

Ako pronalazite vrednost u našem sadržaju, i cenite to što on nije ispunjen reklamama, i što ne pokušavamo da Vam uvalimo neki glupi suplement ili detoks proizvod, jedan od načina da nas podržite jeste da kupite našu elektronsku knjigu recepata, ili našu štampanu knjigu recepata, ali takođe možete kupiti i proizvode iz naše daroteke, i tako dobit može da bude obostrana.

Takođe nas možete podržati na Patreonu gde ćete zauzvrat dobiti kredit na kraju svakog video snimka, kao pravi producent, jer biste upravo to i postali.

Hvala vam što činite da Zagolaj nije primoran da promoviše razne suplemente i druge proizvode kako bi mogao finansijski da opstane.