Kako da se ne ugojimo za praznike?

Svi volimo praznike. Praznici su vreme koje se provodi sa porodicom i sa prijateljima i to je vreme kada se stvaraju neke od najlepših uspomena koje imamo.

Svi se sećamo šta stric Jova, ono jedanput, ili više puta, rekao na slavi, pa smo se svi siti nasmejali, ali se sećamo i kako je tetka Mira zaboravila da izvadi koštice iz višanja pa su svi pljuckali i takmičili se ko će više sakupiti, ali takođe svi znamo da se u toku praznika mnogo dobro jede.

Mislim više mnoooogo nego dobro, a ta kombinacija nije baš idealna. Jede se i ono što bi trebalo da se jede i ono što ne bi trebalo da se jede, i slatko i slano i masno i manje masno, i popije se i alkohola i sokova i baš se onako natovarimo i natrpamo koječega.

A onda?

E, onda se kajemo narednih nedelju dana i čvrsto odlučimo da ćemo vrlo brzo preći na neku dijetu i da ćemo skinuti sve te kilograme koje smo nabacili u toku tih nekoliko dana praznika.

Možda smo i pre praznika bili na dijeti i radili na skidanju kilograma, i onda u tih nekoliko dana povratimo sve one kilograme koje smo nedeljama sakupljali i posle kunemo i praznike i sami sebe što smo dozvolili da se prejedamo.

Ali, šta ako vam kažem da ne mora tako? Da možemo da jedemo slasno, a da se ne ugojimo i da se kasnije uopšte ne kajemo. Praktično bez griže savesti možemo da sednemo za prazničnu trpezu.

Da, moguće je, posebno ako smo sami zaduženi za pripremu hrane. Sve što je potrebno jeste da malo modifikujemo jela koja tradicionalno pripremamo za praznike ili da ih zamenimo nekim zdravijim jelima.

Ako već niste naslutili, konkretno mislim na pripremu nekih keto ili LCHF slanih, ali boga mi i slatkih jela.

Šta mislite o tome? Kako vam izgledaju ove slike?

image

Ja mislim da im ništa ne fali. Štaviše, probao sam svako od tih jela sa slike, i stvarno mogu da potvrdim im ništa ne manjka. Svako od tih jela je keto, LCHF i jeo sam ih potpuno bez griže savesti.

Ispod svakog ovog recepta postoje i tablica sa makronutrijentima, pa tačno znate koliko ste uneli masti, koliko proteina, a koliko ugljenih hidrata i uvek možete da izračunate koliko ćete čega pojesti i onda jedete bez griže savesti.

Ako vi još uvek ne znate koje biste keto ili LCHF jelo poslužili na uskršnjoj trpezi, to možete saznati u našoj drugoj elektronskoj knjizi recepata, za koju ćemo vam pružiti popust od 30%.

Da biste iskoristili popust, prilikom plaćanja unesite kod knjiga30 u predviđeno polje i kliknite na dugme iskoristite kupon.

image

Elektronsku knjigu recepata možete pronaći na našem sajtu tako što ćete kliknuti na ovaj link.

Elektronsku knjigu recepata možete platiti pute PayPal-a ili putem bankovnih kartica koje imaju mogućnost plaćanja na internetu i možete je preuzeti odmah nakon što budete uplatili.

Ukoliko nemate takve mogućnosti plaćanja, a iz Srbije ste, pošaljite nam mejl na [email protected] i recite nam da želite da kupite našu drugu elektronsku knjigu recepata, a mi ćemo poslati broj računa na kog možete da uplatite novac za kupovinu knjige, a nakon uplate ćemo vam poslati knjigu.

Hvala što podržavate naš rad,

Srećne praznike žele vam Ivan i Sanja

image
Kategorije