Info, Recepti i mnogo toga još

Alkohol na keto ishrani? Da ili ne?

Pitanja koja često imamo prilike da sretnemo su:

  • Da li je alkohol keto?
  • Da li možemo da pijemo alkohol ako smo na keto ishrani?
  • Ako možemo šta tačno možemo da pijemo…

Najkraće rečeno – alkohol NIJE keto, šta god da vam drugi kažu, alkohol je toksin, alkohol se metaboliše u jetri, kada se nalazi u organizmu on ima prioritet da bude metabolisan kako bi se što pre izbacio iz organizma, i alkhol stoga NIJE keto.

Ali!

Svi ponekad volimo da popijemo u društvu ili sami, ili nam prija, pa time što pojedina alkoholna pića nemaju ugljene hidrate ili ih imaju vrlo malo svrstavamo alkohol u keto ishranu.

Keto ishranu ne možemo gledati prosto crno-belo; da li nešto ima ili nema ugljene hidrate. Viršle nemaju ugljene hidrate, suncokretovo ulje nema ugljene hidrate, margarin nema ugljene hidrate, ali ako želite da budete na zdravoj keto ishrani, nemojte jesti viršle, nemojte pržiti na suncokretovom ulju i nemojte jesti margarin.

Isti slučaj je i sa alkoholom; ako želite da budete na zdravoj keto ishrani, nemojte piti alkohol.

Alkohol je ponekad društveno piće, da bismo ispoštovali situaciju ponekad moramo da popijemo; ili je to jednostavno neka posebna okolnost ili želimo da se opustimo, na godišnjem smo, pa bismo da probamo neko novo vino…

U tom slučaju, imamo savete za vas, koja pića da konzumirate, a da ne naštetite mnogo rezultatima koje ste postigli keto ishranom.

Pivo

Ako vam je stalo do izgleda, i do toga da imate ravan stomak, nemojte piti pivo.

Svi smo čuli za pivski stomak. Neki ljudi misle da taj stomak raste zbog kvasca u pivu, dok je to zapravo zbog ugljenih hidrata. Jedna flaša piva (0,33 mL), ima 13g ugljenih hidrata, i svi znamo da je veoma teško popiti samo jedno pivo i čak ta jedna flaša vas vrlo lako može izbaciti iz ketoze, ako ste u obrocima uneli više od 20g ugljenih hidrata.

Da li je vredno popiti flašu ili dve piva?

Kokteli

Razlog zašto smo pivo stavili kao veće zlo nego koktele jeste zato što nisu svi kokteli isti. Kuba libre (kola i rum), je definitivno loš po vašu ketozu; mohito, pošto se stavlja šećer u njega, definitivno je loš.

Dakle, ako ćete piti koktele, odaberite neke u koje ne ide šećer i sokovi koji imaju šećer.

Vino

Čaša vina (150mL), ima između 3 i 4g ugljenih hidrata, zavisi mnogo od vrste vina; suva vina imaju nešto manje.

Stoga, možete popiti čašu do dve vina, a da ne brinete mnogo da li ćete ispasti iz ketoze.

Ali, opet, nemojte preterivati.

Žestoka pića

Većina žestokog pića nema ugljenih hidrata, ali to nije razlog da preterujemo u njemu. Rakija pre ručka neće naškoditi vašoj ketozi i može vam otvoriti apetit, ali nemojte zaboraviti da će vaš organizam prvo da se pobrine za alkohol iz te rakije pa će tek onda krenuti na verenje hrane.

Stoga, naša preporuka je pazite kada i koliko žestokih pića pijete, kako ne biste narušili vaše zdravlje i vaš metabolizam.

Zaključak:

Alkohol nije keto namirnica, ali da postoje alkoholna pića koja imaju različiti sastav i drukčije će uticati na ketozu.

Stoga, nemorate se uvek ustručavati od alkohola, ali bismo s alkoholom uvek morali biti oprezni i ne bi trebalo da preterujemo.


Mi verujemo da svako zaslužuje da bude zdrav i da bude zadovoljan svojim izgledom, i zato smo napravili besplatan plan ishrane koji ide uz besplatnu knjigu recepata, kao i još neki materijal i koji će vam biti od pomoći i kog ćemo rado poslati na vašu mejl adresu.

Sve ovo ćemo vam poslati potpuno besplatno, kliknite na link i recite nam na koju mejl adresu da pošaljemo.

Obećavamo da nećemo slati spam jer i sami ne volimo spam i da nećemo zloupotrebljavati niti deliti vaše podatke.

Hvala Vam!

Zagolaj postoji zbog Vas, a naša misija je da vam pružimo najnovije i najbolje moguće informacije povodom, ishrane i zdravlja uopšteno, ali naš zadatak je i da vas motivišemo da primenite Vaša saznanja i da dođete do optimalnog zdravlja.

Kada smo se odlučili da pokrenemo naš projekat, uslov je bio da ni po koju cenu ne prihvatamo ponude sponzora, i ni po koju cenu nećemo promovisati proizvode koje ne bismo sami koristili.

Kako sami ne koristimo industrijske proizvode, izbor sponzora koji bi finansijski podržali stvaranje ovog sadržaja svodi se na nas same, ali to vrlo lako možete postati upravo Vi.

Ako pronalazite vrednost u našem sadržaju, i cenite to što on nije ispunjen reklamama, i što ne pokušavamo da Vam uvalimo neki glupi suplement ili detoks proizvod, jedan od načina da nas podržite jeste da kupite našu elektronsku knjigu recepata, ili našu štampanu knjigu recepata, ali takođe možete kupiti i proizvode iz naše daroteke, i tako dobit može da bude obostrana.

Takođe nas možete podržati na Patreonu gde ćete zauzvrat dobiti kredit na kraju svakog video snimka, kao pravi producent, jer biste upravo to i postali.

Hvala vam što činite da Zagolaj nije primoran da promoviše razne suplemente i druge proizvode kako bi mogao finansijski da opstane.